dimarts, 5 de maig del 2009

CATALUNYA PORTA D'EUROPA

Ramon Tremosa, cap de llista de CiU a les eleccions europees, va visitar la Universitat de Vic, en el marc de la precampanya a les eleccions europees del 7 de juny, juntament amb Mireia Huerta, candidata de la JNC.



A través del referent històric, Tremosa va articular un discurs basat en què l'esplendor cultural de Catalunya històricament ha estat fruit de les revolucions econòmiques. D'una banda, el romànic i el gòtic que es produeix paral·lelament amb el desenvolupament comercial del país. I, de l'altra, el modernisme i el noucentisme que es produeix arran de la revolució industrial. En conseqüència, Tremosa afirma que és necessària una nova revolució econòmica, en aquest cas logística, per tal que es produeixi un nou desenvolupament cultural, nacional i social.


Per la seva banda, Mireia Huerta, va destacar el perfil economicista de Tremosa com una garantia en moments de crisi i de necessitat de superació nacional. Huerta també va animar al jovent a participar activament de les eleccions europees acudint als col·legis electorals recordant la incidència de les decisions preses a Estrasburg a la vida dels catalans.

Finalment, en el torn de preguntes s' han repassat temes importants per la comarca d'Osona com la construcció de l'eix transversal ferroviari del qual Tremosa ha destacat la seva poca rellevància econòmica enfront de la necessitat d'articular un potent eix mediterrani, o la necessitat de garantir el manteniment de la indústria agroalimentària a la comarca d'Osona. Així mateix també s'han repassat importants temes com l'oficialitat del català a la Unió Europea o els avantatges del port de Barcelona respecte altres ports mediterranis com el de Gènova o Marsella.

1 comentari:

Adrià Izard ha dit...

Tremosa és un molt bon polític i pot fer una gran feina. Serà important que treballi per Catalunya desde un punt sobiranista.
VISCA CATALUNYA!
Salutacions