divendres, 23 d’abril del 2010

Emili Teixidor, guanyador del Premi Compromís 2010

El guardonat rebrà aquest premi que se celebra per segona vegada en el marc de la Diada de Sant Jordi.

La Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) d’Osona – El Lluçanès ha atorgat el premi Compromís a l’Emili Teixidor i Viladecàs.
Aquesta és la segona edició del premi Compromís de la JNC, que s’atorgarà de manera simultània a diferents punts del país, i amb el que es pretén reconèixer aquelles persones que destaquen pel seu compromís amb la llengua catalana, tant parlada com escrita, i pel seu ús comunicatiu o d’entreteniment.

La JNC d’Osona- El Lluçanès considera que l’Emili Teixidor és un referent de la literatura en català a la nostra comarca i al nostre país. Per ser un escriptor que ha dedicat tota una vida a la cultura catalana i que ha destacat també en el món del cinema, ràdio, periodisme i educació. Per tot això i perquè celebrem l’èxit i reconeixement de la serva darrera novel·la Els Convidats, la JNC ha cregut oportú lliurar-li aquest guardó en motiu de la Diada de Sant Jordi.


Aquest Diada, en homenatge al nostre patró i aprofitant que la nostra cultura serà la protagonista en tots els carrers de les viles i ciutats del nostre país, es farà arribar un diploma commemoratiu al domicili del guanyador.