dilluns, 13 de setembre del 2010

La JNC celebra la Diada al carrer

La JNC d’Osona-El Lluçanès ha conmemorat, un any més, la Diada Nacional de Catalunya amb diversos actes a la comarca i l’habitual desplaçament a la manifestació de Barcelona.
El dia 10 a la tarda, els militants i simpatitzants de la JNC vàrem fer l’ofrena floral a la placa del Bac de Roda de Vic.
Al vespre, va tenir lloc la manifestació que la JNC organitza cada any a Barcelona i que marxa des de l’Arc de Triomf fins al Fossar de les Moreres, i que enguany ha tingut per lema “Dret a decidir: estat propi”.

L'endemà, els diferents col.lectius de la JNC de la comarca van celebrar a cada municipi les tradicionals ofrenes.
















.
. ..... fotos: www.osona.com
.
Manifest de la JNC en motiu de la Diada Nacional de Catalunya



DRET A DECIDIR: ESTAT PROPI

Avui, 11 de setembre de 2010, es commemora el 296è aniversari de la caiguda de Barcelona sota el setge de les tropes borbòniques. 296 anys després, el país es troba en un moment crític però alhora decisiu per canviar el seu futur. Després de la sentència del Tribunal Constitucional que escapça aspectes fonamentals de l’Estatut, i a les portes d’unes eleccions al Parlament de Catalunya, la Joventut Nacionalista de Catalunya,MANIFESTA

1. Que l’11 de Setembre com a Festa Nacional de Catalunya és una jornada reivindicativa i commemorativa de la lluita dels catalans per ser un poble lliure.

2. Que la sentència emesa el passat mes de juny pel Tribunal Constitucional, que retalla ostensiblement aspectes cabdals del nou Estatut aprovat per tots els òrgans de representació política i en referèndum pel poble de Catalunya, és inadmissible i marca la fi de l’actual marc de relacions entre Catalunya i Espanya.

3. Que en un moment en que el país ha arribat a la fi d’un trajecte dins el catalanisme polític, ha arribat el punt d’afirmar que l’única via per avançar cap a la plena llibertat de Catalunya és mitjançant l’exercici del Dret a Decidir fins arribar a la consecució d’un Estat Propi.

4. Que per poder plantejar aquest exercici del Dret a Decidir, Catalunya ha d’experimentar un canvi de lideratge polític del país, i necessita un govern fort, estable, il·lusionant i liderat per un President nacionalista amb les mans lliures per demanar al poble català que decideixi sobre el seu futur.

Joventut Nacionalista de Catalunya

Catalunya, 11 de setembre de 2010