dimecres, 22 de desembre del 2010

La JNC celebra el 16è Congrés a Seva

La Joventut Nacionalista ha clausurat el seu XVI Congrés, sota el títol "Un país millor per a una generació més lliure" que s'ha celebrat aquest cap de setmana a Seva (Osona).

Gerard Figueras, ha estat re-elegit per un 86% dels delegats i estarà acompanyat, per la Vice-Presidenta Marta Pascal, de Vic amb un 91% de vots.
Entre altres, el Comité Executiu Nacional de la JNC hi formaran part, l'Anna Seijas de Seva, que serà la responsable de les polítiques municipals i el pradenc Jordi Batriu, com a coordinador de les comarques centrals.


Gerard Figueras ha explicat que "el nostre projecte polític, la nostra organització té 3 prioritats: les polítiques de joventut, el municipalisme i l'avenç determinat cap a la llibertat nacional de Catalunya".

Pel que fa a les polítiques de joventut, Figueras ha demanat que "el traspàs íntegre i sense condicions de les beques destinades als joves han de ser 'la nova mili' d'aquesta dècada" en el sentit que la JNC es fixa com a nova fita a mig termini, assolir tant la competència exclusiva en matèria de beques com els recursos, per tal de dissenyar, gestionar i dotar d'una política d'ajudes i suport als joves i les joves estudiants de Catalunya.


Pel que fa al municipalisme, el líder de la JNC ha refermat l'objectiu de duplicar la presència municipal de l'organització, a través de les Alcaldies, els regidors i els Consellers Municipals i de Districte. Segons Figueras, "la JNC és la organització política juvenil amb més regidores i regidors i després de l'onada del 28N hem de ser decisius també, en el vot municipalista dels joves el proper 22 de maig".

Finalment, la JNC té en el seu ADN la lluita per a la llibertat de Catalunya, una lluita que s'ha materialitzat en l'aposta per la auto-determinació i el dret a decidir. Un camí que hem començat junts amb CIU i en el que té com a primera estació el pacte fiscal amb l'Estat Espanyol. Acompanyarem a CIU en aquest camí, però estarem expectants i vigilants per tal que aquesta via no tingui cap altre límit que el que marqui el propi poble de Catalunya.


En la cloenda han participat, entre altres, el Secretari General Adjunt de Convergència, Felip Puig que ha establert paral·lelismes entre la generació de joves que l'any 80 va rebre l'encàrrec d'aixecar el país amb els joves que ara, 30 anys després, s'enfronten a l'encàrrec d'afrontar la crisi social i nacional que pateix Catalunya.

Segons Puig, "fa 30 anys, una colla de joves patriotes, il·lusionats i amb un projecte de país sota el lideratge del President Pujol van rebre l'encàrrec d'aixecar Catalunya després del franquisme. Ara, al 2010, els joves nacionalistes han de ser també protagonistes del projecte polític de la nova etapa que just ara s'obre davant nosaltres".

Tant Puig com Figueras, han volgut obrir la mà a socialistes i republicans, per arribar a grans pactes en un moment en que Catalunya no pot construir-se en base a sectarismes, ni ambicions personals, sinó des del consens, la voluntat de servei i la de superació.

500 delegats han contribuït amb un miler d'esmenes a dissenyar el full de ruta del projecte que la Joventut Nacionalista vol oferir a tots els joves catalans, sense cap altra condició que la de treballar per a un país millor.

Un projecte plasmat en les quatre ponències treballades aquest cap de setmana i les quals, han estat aprovades per la unanimitat dels delegats al Congrés, un cop finalitzat el debat de les respectives aportacions:


1. Dret a decidir: camí de realitats, cap a l'estat català.

2. Organització. La JNC, la quarta generació.

3. Política Municipal.

4. Polítiques Sectorials. Fem una Catalunya millor a l'abast dels joves.