dijous, 23 de desembre del 2010

La JNC d'Osona contra l'atac a la immersió lingüística

La JNC d'Osona - El Lluçanès s'ha concentrat també avui al vespre a la plaça Major de Vic per protestar contra la sentència del Tribunal Suprem sobre l'ús del castellà a l'ensenyament de les escoles catalanes.
Comunicat de la JNC: (foto osona.com)

Davant la sentència del Tribunal Suprem espanyol en que aquest imposa a la Generalitat de Catalunya que la llengua castellana sigui vehicular en l’ensenyament al nostre país, la JNC denuncia que les tres sentències dictades avui atempten contra el model d’integració lingüística i suposen una agressió a Catalunya.

La Joventut Nacionalista de Catalunya considera que l’argumentació emprada en la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut és totalment errònia ja que el veredicte en cap cas declara inconstitucional cap norma d’immersió lingüística i recorda que la sentència interpretativa del TC de l’any 1994 declarava clarament legítim que la llengua catalana fos el centre de gravetat del model de normalització lingüística sempre que es garantís el coneixement de la llengua castellà, cosa que sempre ha estat així.

Des de la JNC ens refermem amb la voluntat de mantenir el model d’immersió lingüística de Catalunya i mostrem la nostra preocupació per la incursió desafiant de la justícia espanyola que una vegada més atempta contra la voluntat del poble català i contra un model que garanteix la cohesió social i la supervivència de la llengua catalana. També recordem que el Tribunal Ssuprem no té jurisdicció per anular les normes estatals i autonòmiques i que l’equitat i proporcionalitat entre català i castellà està regulada per l’ordenament jurídic vigent.

Tal i com es va poder demostrar a Barcelona el passat 10 de juliol, el poble de Catalunya no accepta més retallades i per aquest motiu crida ben fort: “Som una Nació, nosaltres Decidim!”